Campina kwark met Kaiserschmarren van havermout met rozijnen en rood fruit
Een creatie van Erik te Velthuis, chefkok van sportcerntrum Papendal!
Ingrediënten
- 50 gram havermoutmeel
- 1 ei
- Snuf kaneel
- Snufje zout
- 50 gram rozijnen
- 100 ml Campina halfvolle melk
- Scheut olijfolie
- 100 gram gemengd rood fruit diepvries (of vers mengsel)
- 200 gram Campina kwark (of hoeveelheid naar keuze voor een sterke start)
Bereidingswijze
- Ontdooi het rood fruit, of maak een mix van vers rood fruit
- Ontvet een beslagkom en de gardes van een elektrische mixer (afwassop en naspoelen)
- Zet nog een kom gereed en een handgarde
- Scheid het eiwit (in de ontvette kom Laten vallen) van de dooier
- De dooier in de 2e kom samen met het havermoutmeel, een snuf kaneel, heel klein beetje zout, de rozijnen en de melk tot een glad beslag roeren met een hand garde.
- Klop het eiwit met de elektrische mixer tot heel dik schuim
- Voeg het havermoutbeslag toe aan het stijve eiwit en spatel goed omscheppend luchtig door het beslag
- Verhit een koekenpan met anti aanbak-laag met een beetje olijfolie
- Voeg het luchtige beslag in één keer toe en laat heel rustig aan een kant lichtbruin bakken
- Keer m.b.v. een pan-deksel de luchtige pannenkoek om en laat verder garen.
- Snij de luchtige pannenkoek met een bakspatel in allemaal stukjes
- Laat afkoelen (of voor direct gebruik kan ook warm, dan direct de volgende stappen)
- Doe portie Campina kwark in een schaaltje
- Doe daarop een portie Kaiserschmarren en een paar scheppen rood fruit
- Een heerlijke en goede “Wintersport”- start van de dag is nu klaar!