Campina kwark met Kaiserschmarren van havermout met rozijnen en rood fruit

Een creatie van Erik te Velthuis, chefkok van sportcerntrum Papendal!

Campina kwark met Kaiserschmarren van havermout met rozijnen en rood fruit

Ingrediënten

  • 50 gram havermoutmeel
  • 1 ei
  • Snuf kaneel
  • Snufje zout
  • 50 gram rozijnen
  • 100 ml Campina halfvolle melk
  • Scheut olijfolie
  • 100 gram gemengd rood fruit diepvries (of vers mengsel)
  • 200 gram Campina kwark (of hoeveelheid naar keuze voor een sterke start)

Bereidingswijze

  1. Ontdooi het rood fruit, of maak een mix van vers rood fruit
  2. Ontvet een beslagkom en de gardes van een elektrische mixer (afwassop en naspoelen)
  3. Zet nog een kom gereed en een handgarde
  4. Scheid het eiwit (in de ontvette kom Laten vallen) van de dooier
  5. De dooier in de 2e kom samen met het havermoutmeel, een snuf kaneel, heel klein beetje zout, de rozijnen en de melk tot een glad beslag roeren met een hand garde.
  6. Klop het eiwit met de elektrische mixer tot heel dik schuim
  7. Voeg het havermoutbeslag toe aan het stijve eiwit en spatel goed omscheppend luchtig door het beslag
  8. Verhit een koekenpan met anti aanbak-laag met een beetje olijfolie
  9. Voeg het luchtige beslag in één keer toe en laat heel rustig aan een kant lichtbruin bakken
  10. Keer m.b.v. een pan-deksel de luchtige pannenkoek om en laat verder garen.
  11. Snij de luchtige pannenkoek met een bakspatel in allemaal stukjes
  12. Laat afkoelen (of voor direct gebruik kan ook warm, dan direct de volgende stappen)
  13. Doe portie Campina kwark in een schaaltje
  14. Doe daarop een portie Kaiserschmarren en een paar scheppen rood fruit
  15. Een heerlijke en goede “Wintersport”- start van de dag is nu klaar!