Gestoomde asperges in kruidenbotersaus, Hollandse garnalen en kabeljauw
Van april tot juni is het weer het aspergeseizoen! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Met Campina Grasboter gezouten/ongezouten roomboter hebben we nu een aantal heerlijke recepten ontwikkeld om deze periode optimaal te laten smaken. Houd je meer van de traditionele variant of ga je voor een aspergerecept met een twist? Bekijk alle recepten en laat je inspireren!
New group
- 4 eetlepels Campina Botergoud Kruidenboter
- 1 kg witte asperges
- 900 gram geschrapte krieltjes
- 1-1½ eetlepel Campina Botergoud gezouten grasboter
- 4 kabeljauwfilets (à 125 g)
- 100 g Hollandse garnalen
- 3 eetlepels verse groene kruiden (peterselie, bieslook en basilicum)
- zout en versgemalen peper.
Benodigdheden
- Stoompan (of stoomoven)
New group
- Schil de asperges, snijd een stukje van de onderzijde van de steel af en snijd de asperges in schuine stukken.
- Stoom in een stoompan (of stoomoven op 100 °C en 100 % stoom) de asperges en de krieltjes in ca. 15 minuten gaar.
- Verhit de grasboter in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets in 5 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Meng in een kom de gestoomde asperges, krieltjes, kruidenboter, Hollandse garnalen en verse groene kruiden voorzichtig door elkaar tot de boter gesmolten is.
- Serveer de gestoomde asperges en krieltjes in kruidenbotersaus met de gebakken kabeljauw.