Bij Campina gaan we voor een betere morgen! En dat begint met een lekker en voedzaam ontbijt, zodat jij de dag met beide handen kan aanpakken. Alleen, hoe ziet een goed ontbijt er uit? Wij helpen je graag op weg. Zodat jij van iedere morgen een betere morgen kan maken.

Waarom is ontbijten belangrijk? 

Een goed ontbijt zorgt voor nieuwe energie na de nacht, en brengt de spijsvertering op gang. Ook draagt het bij aan een betere concentratie. Zo kan jij de dag goed beginnen!

Ontbijt

Waarom is zuivel onderdeel van een goed ontbijt? 

De verschillende onderdelen (granen, fruit, zuivel, drinken) bevatten elk belangrijke én verschillende voedingsstoffen. Hierdoor vullen ze elkaar aan en vormen ze samen een goed ontbijt. Zuivel past in een goed ontbijt omdat het van nature de voedingsstoffen calcium, proteïne, vitamine B2 en B12 bevat: ​​ 

  • Calcium speelt een belangrijke rol bij het behoud van je botten en tanden.​​ 
  • Proteïne (eiwit) draagt bij aan de groei en het herstel van je spieren.​ 
  • Vitamine B2 en B12 helpen energie te halen uit je voeding.​​ 

Bij Campina vinden we een goed ontbijt met goede voedingswaarde belangrijk. Zo bevat de milde magere kwark bijvoorbeeld 10,3 g eiwit per 100 g. Ook zorgen we ervoor dat plantaardige alternatieven voor een glas melk zo nodig verrijkt worden met eiwitten. 

Wat is dan een goed ontbijt? 

Een goed ontbijt bestaat uit een combinatie van: 

  1. Granen, zoals volkorenbrood, havermout, muesli of granola. 
  2. Fruit, denk aan een appel of banaan. 
  3. Zuivel, zoals een glas melk of een schaaltje yoghurt of kwark. 
  4. Drinken, bijvoorbeeld een kop thee of een glas water. 

Neem bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt met een bakje halfvolle yoghurt, appel en havermout. Liever ontbijten met brood? Ga dan voor volkorenbrood met ei, een stuk fruit en een glas melk. Wil jij weten hoe goed jij ontbijt? Vul dan onze ontbijtchecker in. 

Ontbijt

Experts aan het woord

Floris

Floris, diëtist 

‘Een goed ontbijt zorgt voor een goede start van de dag. Het is de eerste maaltijd na een nacht slapen en geeft je de energie om de dag te beginnen. Het helpt ook je stofwisseling op gang en draagt bij aan je concentratie.’ 

Esther

Esther van Etten, diëtist 

‘Ik adviseer zuivel als onderdeel van het ontbijt. Het is van nature rijk aan eiwitten, die bijdragen aan de groei en het behoud van je spieren. Daarnaast bevat het van nature voedingsstoffen zoals calcium, vitamine B2 en B12. Niet alleen goed voor sporters, maar voor iedereen!’   

Inspiratie nodig?

Varieer eens met je ontbijt met onze recepten

Ontbijt

Wil je meer uit je ochtend halen? 

Lees hier tips hoe je van elke morgen een betere morgen maakt. 

Groene stroom